گزارش کارآموزی کارخانه نوشابه سازی بهنوش گچساران

گزارش کارآموزی کارخانه نوشابه سازی بهنوش گچساران

 

 

projeha.net بزرگترین سایت دانلود پروژه و مقالات دانشجویی

 

تعداد صفحات : ۳۰     فرمت :   word

 

سلسله مصرفی شرکت بهنوش گچساران :
شرکت بهنوش در سال ۱۳۷۶ احداث شده است که از طرح های مقام معظم رهبری بوده است و تا سال ۱۳۸۰ ساخت پروژه ادامه پیدا کرده است . از اواخر سال ۸۰ تولید آزمایش شروع شده است .
از ابتدای سال ۸۱ تولید کارخانه بهنوش شروع شده است و محصول نوشابه ۲۵۰cc و ۱٫۵ litr که از ابتدای سال ۸۳ تولید نوشابه ۳۰۰cc هم اضافه شده است . در حال حاضر در سه خط ۱٫۵ lit و ۲۵۰ccو ۳۰۰cc هم فعالیت دارد .
شرکت بهنوش دارای خطوط تولید ۲۴ و ۳۶ و ۴۰ و ۵۰ و ۶۰ و ۷۲ و ۱۰۰ اسپاتی و آب آشامیدنی و خطوط بطرسازی PB و NB و PF می باشد .
خط ۲۴ اسپاتی PET های ۳۰۰ و ۵۰۰ سی سی خطوط ۳۶ و ۴۰ و ۵۰ اسپاتی PETهای ۱٫۵ و ۲ لیتری و خطوط ۶۰ و ۷۲ و ۱۰۰ اسپاتی تولیدات شیشه را به عهده دارند و آب آشامیدنی در سایزهای ۵۰۰ سی سی و ۱٫۵ لیتری تولید می کند . و خطوط بطرساز بطرهای ۱٫۵ لیتری تولید می کند .
برفرض منظور از خط ۷۲ اسپاتی این است که در هر دور گردش فیلر ۷۲ شیشه از نوشابه پر می شود .
محصولات شرکت شامل کولا ، پرتقالی ، لیمویی می باشد .
فاز دوم تولید ماءالشعیر است که بررسی این طرح در دست اقدام است .
کارخانه بهنوش گچساران با ۲۵ میلیارد ریال ساخته شده و شروع به کار کرده است . در حال حاضر ۵۰ نفر پرسنل در دو شیفت ۱۲ ساعته در اینجا مشغول به کار هستند .
از سال ۸۳ تولیدات این کارخانه در تمام نقاط کشور از جمله هواپیمایی آسمان و هما و قطار رجاء به مصرف می رسد .
حدوداً ۹۰% محصولات این کارخانه از اواخر سال ۸۳ و در نیمه اول سال ۸۴ به کشورهای همسایه صادر می شود که بیشترین صادرات به کشور عراق است و تمام سفارشات محدود به نوشابه های ۳۰۰ سی سی است .

تاریخچه صنعت نوشابه سازی :
با خلقت بشر و نیاز مبرم به نوشیدنی اولین و ساده ترین و بهترین و شاید سالم ترین نوشیدنی که از ابتدای خلقت مورد مصرف بوده است آب می باشد اما انسان که علاقه ای وافر به ابداع ، اختراع و ایجاد تازه ها و تولید و تنوع دارد در این آشامیدنی ساده و سالم با افزودن طعم های شیرین کننده و مواد معطری این آب را تبدیل به شربت های گوارا کرد .
رشد و توسعه صنعت نوشابه ازسال ۱۸۸۰ در ایالات متحده در زمینه های اقتصادی ، اجتماعی ، تغذیه شکوفا گشته است .
شروع این صنعت به حدود ۲۰۰ سال پیش بر می گردد . دانشمند آمریکایی در سال ۱۷۷۳ به گاز دار بودن آبهای مصرفی علاقه مند شدند و به مطالعه ترکیب شیمیایی آنها پرداختند .
البته دانش مربوطه به بخار گاز محلول در آب های معدنی و تلاش های که برای تولید مصنوعی آنها به عمل آمد به قرن ۱۶ در اروپا بر می گردد .
آب سودا برای اولین بار در آمریکا در سال : ۱۸۰۷ به عنوان آب معدنی مصنوعی تولید شد و : ۱۸۵۰ اداره آمار آمریکا خبر از ۶۰۴ کارخانه تولید آب سودا در بطری داد و در حدود پانزده سال بعد انواع طعم های میوه و گیاهی آن نیز تولید شده و معروف ترین آنها طعم هایی هستند که در نوشابه های گازدار عبارتند از : کولا ، عصاره لیمو ، پرتغالی و انواع آنها که گیاهی هم می باشند .
کسی که نقش مهمی در تولید نوشابه های گازدار داشت دانشمند انگلیسی جوزف پریستلی بود که تحقیقاتی را در زمینه گاز دی اکسید کربن که از تخمیر مواد حاصل می شود انجام داد و با حل کردن گاز دی اکسید کربن آبهای گازدار تولید کرد که در ابتدا برای درمان بیماری های اسکوربورت که ناشی از کمبود ویتامین ‍‍‍‍‍‍ C بوده مصرف می شد .

 

فهرست مطالب  :

سلسله مصرفی شرکت بهنوش گچساران

محصولات شرکت

تاریخچه صنعت نوشابه سازی

بررسی تحولات نوشابه سازی

ترکیبات

آب

گاز کربنیک یا دی اکسید کربن

شیرین کننده

طعم دهنده ها

رنگها

اسیدها

مواد نگهدارنده

چگونگی مراحل تولید نوشابه

بررسی خط تولید : خط تولید نوشابه ۱۵۰۰cc خانواده

خط تولید نوشابه یکبارمصرف ۲۳۰cc  و ۲۵۰cc

واحد تصفیه آب

تانک واکنش

آهک آبدار

سولفات فرو

هیپو کلریت

فیلتر شنی

صافی کربن

پالیشر آب Water Polisher

تهیه گاز CO2   

سیستم تهیه گاز دی اکسید کربن

تهیه عصاره

شیرین کننده

مراحل تهیه شربت ساده «  اولیه »

فیلتر لنزا

فیلتر برس

نحوه تهیه عصاره نهائی

قسمت تخلیه جعبه ها

بطری شوی

فلومیکس Floo mix

آینه بان خالی

کربوکولر

سیکل آمونیاک

فیلتر و تشتک زن

کیس پکر Case Packer

دستگاه ۵۰۰ و ۳۰۰ سی سی (۲۴ اسپاتی)

دستگاه PET

 

نوشته گزارش کارآموزی کارخانه نوشابه سازی بهنوش گچساران اولین بار در مرکز دانلود پروژه ها و مقالات اماده پدیدار شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *